Volledig scherm
De etalage van Simon Lévelt in de Alphense Julianastraat. © Martin Sharrott Fotografie

Alphense vestiging Simon Lévelt ter overname aangeboden

Simon Lévelt, de koffie en thee winkel in de Julianastraat, staat ter overname aangeboden. Huidig franchisenemer Edwin de Leeuw stopt er na tien jaar mee. Hij is nu op zoek naar een ondernemer die de winkel wil overnemen. 

,,We hebben andere ambities en plannen en willen andere mogelijkheden bekijken en onderzoeken. Dat gaat niet goed samen met het zijn van franchisenemer van Simon Lévelt,” licht De Leeuw zijn besluit toe. Hij benadrukt dat de beslissing niet uit noodzaak is geboren. ,,Ik wil voorop stellen dat er voor onze geen enkele noodzaak is om de winkel van de hand te doen.”

Quote

We hebben andere ambities en plannen en willen andere mogelijkhe­den bekijken en onderzoe­ken

Edwin de Leeuw

Franchise
Koffiebranderij en theehandel Simon Lévelt werkt volgens een franchiseconcept waarbij een zelfstandig ondernemer werkt volgens de formule van Simon Lévelt. Het is dan ook de bedoeling dat de winkel niet uit het Alphense centrum verdwijnt. ,,In tegendeel, anders is een winkel niet ter overname. Er wordt gezocht naar een ondernemer die deze winkel overneemt en als franchisenemer met deze winkel van Simon Lévelt doorgaat,” licht De Leeuw toe. 

Tot dat de winkel is verkocht blijft De Leeuw koffie en thee verkopen vanuit zijn winkel. ,,Wij gaan nog steeds met heel veel plezier en inzet onze klanten helpen. Pas na de verkoop gaan we ons serieus richten en focussen op nieuwe plannen.” Wat deze plannen exact inhouden weet De Leeuw nog niet. ,,Ze zijn weinig concreet. Mijn liefde en passie ligt met name in de koffiebranche dus ik sluit niet uit dat koffie ook in de toekomst weer een plek in zal nemen.” Of dat in Alphen is weet De Leeuw nog niet.

De exacte vraagprijs voor de Alphense winkel moet nog worden vastgesteld. Voor de winkel is Simon Lévelt op zoek naar ondernemers met meerjarige ervaring in de detailhandel die ,uiteraard, affiniteit met koffie en thee hebben. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via de website franchiseplus.nl.

Up-to-date blijven van het laatste nieuws uit Gouda en omgeving? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief.