Volledig scherm
Melissa Wijfje in actie tijdens het WK. © SCS/Soenar Chamid

Angenent en Wijfje voor hospice in touw

Elfstedentochtwinnaar Henk Angenent, topschaatsster Melissa Wijfje, wielrenner Dion Beukeboom en de Friese zanger Syb van der Ploeg doen op zondag 7 april mee aan de derde editie van de Rotary Bike Challenge in Ter Aar.

Ze coachen elk een team dat 120 kilometer gaat fietsen door het Groene Hart, langs de trainingsroutes waarover Henk Angenent zich indertijd in het zweet fietste. "Die 'rondjes van Henk' in dit prachtige, vlakke land hebben mij sterk gemaakt'', aldus de Woubruggenaar en laatste winnaar van de Elfstedentocht (1997). Net als in 2018 gaat de opbrengst ook dit jaar naar de Hospicegroep Alphen-Nieuwkoop, die een nieuw gebouw in Alphen betrekt. Dit wordt in juni in gebruik genomen. Vorig jaar fietsten 375 deelnemers aan de Bike Challenge 15 mille bij elkaar, en dit jaar wordt dat nog veel meer, belooft Angenent. "We leggen de lat hoog: verdubbeling van het aantal deelnemers zie ik wel gebeuren.''

De Hospicegroep Alphen-Nieuwkoop gebruikt het geld van de koers voor de nieuwbouw. De start is goed: de 'veiling' van Angenent, Wijfje, Beukeboom en Van der Ploeg als ploegleiders bracht al 8000 euro op.

De eerste 34 teams hebben zich ingeschreven. Niet de snelste ploeg of deelnemer wint, maar degene die het beste zijn tijd voorspelt.

Up-to-date blijven van het laatste nieuws uit Alphen en omgeving? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief.