Volledig scherm
Anouk © Brunopress

Anouk en Di-rect op Zomerspektakel

De Haagse zangeres Anouk is de grote naam op de komende editie van het Zomerspektakel. ,,We zijn er heel erg trots op dat ze naar Alphen komt.”

Anouk is de hoofdact van de vrijdagavond. ,,De spoeling van hoofdacts die op een groot festival goed tot hun recht komen, is in Nederland vrij dun”, zegt Arvid Hendriks. Samen met Nineke de Graaf en Gollem Joukes vormt hij de entertainmentcommissie van het Zomerspektakel. Zij boeken de artiesten. ,,Daarbij doet onze smaak er niet toe”, zegt Hendriks. ,,Het gaat er om waar je de meeste bezoekers een plezier mee doet.”

Naast Anouk treedt ook Di-Rect vrijdagavond 1 juni op. De derde artiest wordt door de organisatie nog geheim gehouden. ,,Mensen mogen raden wie de avond afsluit. Onder de goede antwoorden verloten we een meet en greet met deze act.”

Supertrots

Quote

Het is waanzinnig dat het ons gelukt is om Anouk vast te leggen. Zij is één van de grootste artiesten van Nederland, zo niet dé grootste

Stanley de Looze

De kaartverkoop begint op vrijdag 27 januari. De acts die zaterdag en zondag optreden, worden op een later moment bekendgemaakt. ,,We gaan nog sensationeel verrassen”, blikt voorzitter Stanley de Looze alvast vooruit. ,,We willen minimaal de afgelopen editie evenaren. Het is waanzinnig dat het ons gelukt is om Anouk vast te leggen. Zij is één van de grootste artiesten van Nederland, zo niet dé grootste. We zijn er supertrots op.” 

De organisatie merkt dat het boeken van artiesten makkelijker gaat dan in de eerste edities van het festival. ,,We waren groen als gras”, weet Hendriks, die al vanaf het begin bij de organisatie is betrokken. ,,We hadden natuurlijk niet de uitstraling die we nu hebben. De artiesten die bij ons geweest zijn, geven positieve feedback aan de boekingsbureaus.”

Huiskamergevoel

Volgens Hendriks heeft dat voor een groot deel te maken met de ontvangst van de artiesten backstage. Afgelopen editie werd een ponton op het water gebouwd, waarop een overdekte tent stond. ,,Dat was weergaloos en zie je op vrijwel geen andere plek. Het geeft een soort huiskamergevoel. De tijd dat artiesten blauwe M&M’s eisten, is voorbij. Je merkt wel dat ze eisen stellen op het gebied van licht en geluid. Dat vind ik volkomen terecht, het moet wel kloppen.”

Het Zomerspektakel duurt dit jaar weer drie dagen. Evenals vorig jaar is er zondagochtend een kerkdienst en is zondagmiddag de Obstacle Run. De organisatie van de kerkdienst mikt 20 deelnemenden kerken; het dubbele aantal van vorig jaar.