Volledig scherm
Adrie Vergeer bij het Carl Frei draaiorgel. © Martin Droog

Arcade galmt door de Goudse straten

Het songfestival winnende nummer ‘Arcade’ van Duncan Laurence, die eigenlijk Duncan de Moor heet, is ook op het (draai)orgel te horen in Gouda. Hiddo van Os uit Hazerswoude arrangeerde het nummer zodat het te spelen is op verschillende orgels.

Het nummer is al te horen in Utrecht en vanaf morgen gaat Adrie Vergeer in Gouda ook op pad met het nummer. Van Os had al voor de finale van het songfestival het nummer voor op het orgel klaar. ,,Een week voor de finale had ik het nummer gearrangeerd voor het orgel”, legt Van Os uit. ,,Het nummer was toen als aanmoediging voor Duncan bedoelt.”

Arrangeur

Hiddo van Os is arrangeur en accordeonist van beroep. ,,In Nederland zijn er naast mij nog twee andere arrangeurs voor draaiorgelmuziek. Een woont er in Goes en de ander in Utrecht. We zijn vrienden van elkaar en helpen elkaar als we een nieuw nummer hebben.”

Vanaf morgen is Arcade ook in Gouda op straat te horen. Adrie Vergeer krijgt morgen het draaiorgelboek voor Arcade en kan het dan direct gaan spelen. ,,Ik weet niet of je het op de achtergrond hoort, maar ik ben op dit moment de laatste hand aan het leggen aan de muziek voor het draaiorgel van Vergeer”, legt Van Os uit. ,,Morgen is het dus vers van de pers te horen in Gouda.”

Sfeervol

Vergeer weet nog niet hoe het zal klinken. ,,Ik heb het nummer wel gehoord op het orgel van Van Os. Maar voor ieder orgel is een ander orgelboek nodig omdat ieder orgel weer andere dingen kan.” Zoals het op het orgel van Van Os klonk, beviel het Vergeer wel. ,,Hiddo heeft het mooi voor elkaar gekregen om het sfeervol en herkenbaar op zijn orgel te laten klinken. Ik verwacht dus ook dat dat op mijn orgel ook zal gebeuren.”

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Alphen en omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.