Volledig scherm
Romeinse soldaten © Martin Sharrott

Archeon in race voor prijs snelst groeiend bedrijf

Themapark Archeon in Alphen dingt mee naar de FD Gazellen 2018, een ondernemersprijs voor de snelstgroeiende bedrijven. Vanavond wordt de winnaar bekendgemaakt.

Bij de FD Gazellen 2018 ondernemersprijs wordt gekeken naar omzetgroei, personeelsgroei en winst. Archeon is genomineerd in de categorie middelgrote bedrijven. In de regio West-Nederland zijn 287 bedrijven als snelle groeiers aangemerkt. ,,Daarbij zijn veel ICT-bedrijven en start-ups”, zegt Jack Veldman, directeur van Archeon. ,,Dat een museumpark meedingt naar zo’n snelle ondernemersprijs is best bijzonder. Maar we wilden het weleens proberen, dus we hebben ons opgegeven en we zijn geselecteerd.”

De snelle groei verklaart Veldman voor een deel uit de officiële erkenning als museum, waarna Archeon ook de museumkaart ging accepteren. ,,Dat heeft voor veel meer bezoekers gezorgd, in combinatie met veel scholenbezoek.” Daarnaast is de toegestane uitbreiding van Archeon ook positief voor de groeimogelijkheden, zegt Veldman. ,,We zijn erg blij met de samenwerking met de gemeente Alphen op dit punt.”

Het archeologiepark is tevens genomineerd voor de titel Onderneming van het Jaar van ondernemersvereniging VOA in Alphen. 

Up-to-date blijven van het laatste nieuws uit Alphen en omgeving? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief.

  1. Leefbaar vraagt debat aan: waarom kan een vanwege ontucht ontslagen leraar toch aan de slag?
    PREMIUM

    Leefbaar Rotterdam: waarom kon vanwege ontucht ontslagen leraar in Boskoop weer aan de slag?

    Als iedereen doet wat hij moet doen, kán een leraar die een zedenmisdrijf pleegt bijna niet aan de slag op een andere school. En toch gebeurde het recent in Rotterdam: een leraar die was ontslagen bij het Wellantcollege in Boskoop omdat hij ontucht had gepleegd met een leerlinge, werd aangenomen bij het Comenius College in Rotterdam. De man is veroordeeld tot een half jaar gevangenisstraf en een beroepsverbod van drie jaar.