Volledig scherm
De verwijzing naar het archeologisch themapark Archeon gaat verdwijnen van het blauwe verkeersbord. © Harrie Van Opstal000

Archeon niet op nieuwe borden aan N11

De naam van archeologisch themapark Archeon in Alphen verdwijnt van de blauwe verkeersborden langs de N11. Rijkswaterstaat laat de komende twee weekeinden nieuwe borden plaatsen en daarop staat geen verwijzing meer.

Archeon voldoet niet aan de richtlijnen (minstens een miljoen bezoekers per jaar), legt een woordvoerder van Rijkswaterstaat uit. ,,Binnenkort komen er nieuwe richtlijnen, mogelijk noemen we Archeon daarna wel.’’

Illegaal

Het park stond de afgelopen jaren wel op diverse borden langs de N11, maar dan heel klein. Dat kwam doordat het park bruine stickers op de borden had laten plakken om bezoekers de weg te wijzen. ,,Die waren illegaal'', benadrukt Rijkswaterstaat. Vorig jaar werd Archeon al gesommeerd de stickers weg te halen.

,,Van die stickers weet ik niks'', reageerde Archeon-directeur Jack Veldman destijds. Het Alphense themapark en Rijkswaterstaat ruziën al sinds 2004 over de verwijzingen op de verkeersborden aan de N11.

Up-to-date blijven van het laatste nieuws uit Alphen en omgeving? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief.