Volledig scherm
Jack en Monique Veldman van het Archeon nemen de bloemen in ontvangst. © Josh Walet

Archeon verkozen tot Onderneming van het Jaar in Alphen

UpdateEr is een winnaar en een verliezer, maar eigenlijk hebben ze allebei gewonnen. De finalisten van de verkiezing Onderneming van het Jaar van VOA gaan namelijk nauw samenwerken.

,,Het publiek heeft de doorslag gegeven’’, zei notaris Harriët Bijl gisteravond na het tellen van de stemmen. Traditiegetrouw houden de VOA-ondernemers in de laatste fase van de verkiezing Onderneming van het Jaar tijdens de finalebijeenkomst een online stemming.

In een bomvol Castellum maakte burgemeester Liesbeth Spies de winnaar bekend: museumpark Archeon wist Helicon Conservation Support voor te blijven. De winnaars Jack en Monique Veldman van Archeon (foto) en ‘verliezer’ Wouter Hijberg van Helicon hebben echter allebei winst gehaald uit de verkiezing, zo zeiden ze bij de borrel na afloop. ,,Archeon en Helicon gaan samenwerken’’, zei Jack Veldman. ,,We zijn allebei actief in de museale wereld en we hebben elkaar de laatste tijd daarin ook echt gevonden. Als archeologiepark hebben we veel plannen. Helicon is een prachtig bedrijf dat toonaangevend is in het conserveren van oudheden en museumstukken. Wij willen een provinciaal depot gaan huisvesten op ons terrein, daar willen we graag Helicon bij inschakelen. En ook willen we hun hulp bij het tentoonstellen van de Zwammerdamschepen.’’

Up-to-date blijven van het laatste nieuws uit Alphen en omgeving? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief.