Volledig scherm
Het Ashram college won al de Gouden Schoolkantine Schaal en vrijdag ook de BalansAward 2019. © Merel Klijzing

Ashram College wint nóg een prijs: BalansAward

Het Alphense Ashram College is eergisteren weer in de prijzen gevallen. De school won de tweede prijs bij de BalansAward 2019. Het Ashram College ontving de prijs nadat ouders van de leerlingen de school hiervoor opgaven.

De BalansAward is een prijs die in het leven is geroepen om scholen in het zonnetje te zetten die onderwijs op maat aanbieden. Volgens Stichting Balans neemt het Ashram College 'zijn zorgplicht zeer serieus'. De jury was onder de indruk, omdat het College duidelijk openstaat voor het aannemen van leerlingen met een specifieke ondersteuningsbehoefte.

Hoogbegaafde leerlingen

De school heeft een aantal aanpassingen gedaan, waardoor het onderwijs volgende Stichting Balans is verbeterd. Zo is er een geluiddichte cabine geplaatst, wordt er zo veel mogelijk één op één onderwijs aangeboden en wordt er aanbod gecreëerd voor hoogbegaafde leerlingen.

Naar aanleiding van het winnen van de prijs opende Tweede Kamerlid Paul van de Meenen (D66) de stiltecabine in de stilteruimte van de school. Hij herhaalde het belang van de school als leefgemeenschap. Deze maand won de school ook al de Gouden Schoolkantine Schaal voor een gezonde kantine.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Alphen en omstreken?
Schrijf je hier in!

Whatsapp WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195