Volledig scherm
© Joshua Bos/112REG

Auto vliegt uit de bocht en ramt meerdere voertuigen op Sterrenlaan

UpdateEen auto heeft vanmiddag op de Sterrenlaan in Alphen voor grote schade gezorgd. Een auto raakte meerdere voertuigen toen de bestuurder de macht over het stuur verloor.

Het blauwkleurige voertuig sloeg rond 17.00 uur van de Meteoorlaan de Sterrenlaan in. Daarbij nam de auto volgens de politie de bocht te ruim, waardoor de bestuurder de macht over het stuur verloor en een bloemenperk inreed.

De bestuurder ramde vervolgens met zijn auto een verkeersbord en een geparkeerde auto in een van de parkeervlakken langs de straat. De wagen kwam uiteindelijk na een botsing met een tegemoetkomende Volkswagen tot stilstand.

De bijrijdster van de tegemoetkomende auto raakte door de klap lichtgewond. Zij is onderzocht in een ambulance, maar hoefde niet naar het ziekenhuis.

Op Facebook zegt Kitty uit de Bulten dat automobilisten vaker op dezelfde plek harder rijden dan is toegestaan. ,,Misschien dat ze dan nu eindelijk eens op snelheid gaan controleren daar! Het is een 30 kilometer zone, maar er zijn er maar weinig die zich daar aan houden." ,,Het is ook een rothoek daar", zegt Annemarie Goudkuil. ,,Moeten ze ook niet als achterlijken rijden daar", reageert een Alphense.

Up-to-date blijven van het laatste nieuws uit Alphen en omgeving? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief.