Volledig scherm
Actie tegen sluipverkeer in Rijnsaterwoude. Dit is niet de actie van gisteren waarbij op actievoerders werd ingereden. © Josh Walet

Automobilisten rijden in op actievoerders Rijnsaterwoude: geen gewonden

Bij een protestactie tegen sluipverkeer in Rijnsaterwoude is donderdag tweemaal door automobilisten ingereden op mensen die bestuurders staande hielden. Eén van de daders kreeg een waarschuwing van de politie. Er vielen geen gewonden.

,,Maar we zijn wel flink geschrokken”, reageert Jacqueline Grauwen van de Wouwse Wijven, die vorige en deze week aandacht vroegen voor de overlast door sluipverkeer dat de drukte op de N207 tussen Alphen en Leimuiden wil mijden.

Dat kon lange tijd niet, omdat de doorgaande Herenweg dicht was (werkzaamheden). ,,Maar nu dus niet meer en de situatie bij de basisschool is onveiliger geworden. Dit is niet wat met bewoners was afgesproken. Schandalig", vindt Grauwen.

,,De chauffeurs die bij onze actie mensen aanreden, hadden haast. Dat is precies het probleem, want dat is gevaarlijk met veel fietsende en overstekende kinderen”, benadrukt Grauwen.

De actievoerders gaan maandag langs bij alle raadsfracties van de gemeente Kaag en Braassem om ook daar aandacht te vragen voor de onveilige situatie in Rijnsaterwoude. Het wachten is nu ook nog op een advies van Veilig Verkeer Nederland, zegt Grauwen. ,,Als het moet, gaan we gewoon door met actievoeren.”

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Alphen en omstreken?
Schrijf je hier in!

Whatsapp WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195