Rommel bij ondergrondse afvalcontainers in Roelofarendsveen. De gemeente Kaag en Braassem treedt op tegen afval dumpen. Iets te fanatiek, vindt Roelofarendsvener Bart Lorijnen, die een rechtszaak bij de Raad van State verloor.
Volledig scherm
Rommel bij ondergrondse afvalcontainers in Roelofarendsveen. De gemeente Kaag en Braassem treedt op tegen afval dumpen. Iets te fanatiek, vindt Roelofarendsvener Bart Lorijnen, die een rechtszaak bij de Raad van State verloor. © Kirsten Verdel

Bart moet 90 euro betalen omdat hij kartonnen doos ‘dumpte’

Roelofarendsvener Bart Lorijnen heeft bakzeil gehaald bij de rechter. Deze oordeelde dat de gemeente Kaag en Braassem terecht 90 euro van hem eiste vanwege het ‘dumpen’ van een kartonnen doos bij een papiercontainer.

 1. Met lege handen na een scheiding: ‘Ik had niet eens een eigen bankrekening’
  18

  Met lege handen na een scheiding: ‘Ik had niet eens een eigen bankreke­ning’

  In Nederland eindigt nog steeds een op de drie huwelijken in een echtscheiding. Hoewel vrouwen die met mannen trouwen steeds vaker blijven werken, staan vooral zij er na een scheiding het slechtst voor. Een parttime baan blijkt niet voldoende om hetzelfde leven te kunnen blijven leiden. Het is meestal de vrouw die na de scheiding driehoog-achter in een flatje eindigt. „Stellen praten niet over geld en vrouwen eisen hun positie niet op.”
 1. 'Ik zou ook geen eentje invullen op het Toto formulier'
  Play

  'Ik zou ook geen eentje invullen op het Toto formulier'

 2. Agüero staat voor schut met onthutsend slechte Panenka
  Play

  Agüero staat voor schut met onthutsend slechte Panenka