Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Beddenbezorger zou 19.000 euro achterover hebben gedrukt

Mark van M. (39), een voormalig werknemer van een Alphens transportbedrijf, wordt ervan verdacht meer dan 19.000 euro te hebben verduisterd van een Haags beddenbedrijf. De Haagse politierechter die over die zaak had moeten oordelen, wil eerst de eigenaresse van het transportbedrijf en de eigenaar van het Haags Beddenbedrijf als getuigen horen.

Van M., die bij klanten thuis de bedden installeerde, nam vaak contante betalingen aan. Hij moest dat geld afdragen aan het Haagse Beddenbedrijf. Het bedrijf claimt dat hij tussen 21 december 2016 en 6 januari 2017 ruim 19.000 euro niet heeft afgedragen.

Tijdens de zitting bij de politierechter bleef de verdachte weg. Zijn advocaat las wel een verklaring voor waarin hij onder andere schreef na oktober 2016 zelf geen ritjes meer hebben uitgevoerd voor het Beddenbedrijf. Anderen zouden het geld hebben geincasseeerd. Zijn advocaat stelt dat het Beddenbedrijf niet ruim 19.000 euro heeft misgelopen maar slechts een bedrag van rond de 7000 euro. 

Verantwoordelijk

De raadsman vindt dat niet zijn cliënt daarvoor verantwoordelijk kan worden gesteld, maar de eigenaresse van het transportbedrijf. De onderneming, die al niet meer bestaat, stond immers op haar naam.

Volgens de rechter kan deze zaak alleen tot een goed einde worden gebracht als de drie hoofdrolspelers worden gehoord. Het is nog niet duidelijk wanneer de zaak inhoudelijk wordt behandeld.