Volledig scherm
De hefbrug in Boskoop © Josh Walet

Bedrijfsleven Boskoop mordicus tegen plan voor afsluiting deel N207

Het Boskoopse bedrijfsleven is mordicus tegen plannen om de N207 tussen de Halve Raak en de Gouwedreef af te sluiten en de oostelijke rondweg als provinciale weg te gaan gebruiken. Het zal de doodsteek zijn voor de Boskoopse (boomkwekerij) economie, zegt Peter Kolster van de Belangengroep Bedrijven Boskoop (BBB).

De afsluiting is een van de ideeën om de grote verkeersdruk rond de hefbrug aan te pakken. ,,Behalve een nachtmerriescenario voor de zeer vele betrokken bewoners zou dit zou uiteraard ook voor het bedrijfsleven funest zijn. We moeten dan met ons eigen vervoer, net als onze klanten/transport ofwel over Alphen (N11) en Hazerswoude-Dorp of wel over de hefbrug in Waddinxveen of de Coenecoopbrug bij Gouda/Waddinxveen om naar de andere kant te komen’’, zegt hij.

Boskoop wordt in tweeën gesplitst door de Gouwe. ,,Er is een levendige handel in onze producten aan beide zijden en ook over en weer. De enige mogelijkheid om aan de andere kant te komen is onze hefbrug’’, zegt Kolster. ,,Het is niet iets waar we vrolijk van worden, maar er is gewoon geen andere mogelijkheid. De twee helften van Boskoop kunnen niet zonder elkaar.’’

Quote

De twee helften van Boskoop kunnen niet zonder elkaar.

Peter Kolster , Belangengroep Bedrijven Boskoop

Het plan is ook heel slecht voor Hazerswoude-Dorp, voegt hij er aan toe. ,,Dat wordt hiermee ook nog verder in de problemen gedrukt met het al overdrukke kruispunt in het dorpscentrum.’’

In een brief aan de gemeenten Alphen, Bodegraven-Reeuwijk, en Waddinxveen, Provinciale Staten en gedeputeerde Floor Vermeulen zegt de BBB dat de voorgestane oplossing voor de situatie rond de hefbrug in Boskoop daarmee niets anders dan een verlegging van het verkeersprobleem.