Volledig scherm
Het oude radioschip van Veronica ligt tegenwoordig in Amsterdam. Mogelijk verhuist het naar Alphen, net als popmuseum RockArt (nu gevestigd in Hoek van Holland). © ANP

Bedrijfsplan voor popmuseum in Alphen in de maak

Popmuseum RockArt in Hoek van Holland gaat een bedrijfsplan maken voor een mogelijke verhuizing naar het oude raadhuis in Alphen. 

Dit is afgesproken met de gemeente Alphen. ,,Zij moeten nu hun huiswerk gaan doen. Daarvoor mogen ze even de tijd nemen, want ze moeten wel met een gedegen verhaal komen’’, zegt wethouder Gerard van As (vastgoed, NieuwElan).

Vandaag bracht een flinke delegatie van RockArt een tweede bezoek aan Alphen. RockArt wilde na afloop geen mededelingen doen over de voortgang van de plannen voor de verhuizing. Naast Alphen zijn ook andere locaties in beeld, zoals Den Haag. In Hoek van Holland heeft RockArt in de toekomst te weinig ruimte. Mogelijk verhuist het vroegere radioschip van Veronica ook vanuit Amsterdam naar Alphen (Rijnhaven).

Verbouwing

Vorige week zei Bart Bartels van RockArt dat de gemeente Alphen een noodzakelijke verbouwing van het oude raadhuis aan het Burgemeester Visserpark zou moeten betalen. Van As wil daar (nog) niet op reageren.

Raadslid René Driesen (GroenLinks) en muziekliefhebber legde het contact met RockArt. Hij zei eerder dat de komst van het museum Alphen een boost zou geven. Ook hij wilde maandag na het tweede bezoek van een delegatie van RockArt aan Alphen niks zeggen.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Alphen en omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195