Volledig scherm
Burgemeester Marina van der Velde en wethouder Yvonne Peters hebben in nieuwbouwwijk De Oevers in Roelofarendsveen een beeld onthuld van Romee Kanis. © Gemeente Kaag en Braassem

Beeld cadeau bij afronding wijk en winkels Roelofarendsveen

Met de onthulling van het bronzen beeld De tuinder en de plukster is vanmiddag de nieuwbouw in wijk De Oevers in Roelofarendsveen officieel afgerond. ,,Een enorme verrijking voor heel Kaag en Braassem”, zo noemde burgemeester Marina van der Velde de nieuwe woonwijk. 

Ze onthulde het beeld, een cadeau van de projectontwikkelaars Heembouw en Hoorne Vastgoed, samen met wethouder Yvonne Peters in aanwezigheid van bewoners van De Oevers. ,,Met het verhaal van De tuinder en de plukster kunnen we blijvende aandacht geven aan de tuinbouw en daarmee de historie levend houden”, aldus Van der Velde.

Vierenhalf jaar geleden sloeg de burgemeester de eerste paal voor het centrumproject. In de tussentijd zijn driehonderd woningen in allerlei soorten en maten gebouwd, plus enkele grote winkels als een Vomar supermarkt en een Action.

Up-to-date blijven van het laatste nieuws uit Alphen en omgeving? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief.