Volledig scherm
Grote verkeerscontrole door de Politie, Douane en belastingdienst op de Genieweg in Alphen op vrijdag 17 januari. © Josh Walet

Belastingdienst legt beslag op vier auto’s bij controle

De Belastingdienst heeft in Alphen vier auto’s in beslag genomen. Het was slechts een deel van de vangst van een gezamenlijke actie met de politie en de Douane vrijdagmiddag en -avond.

Tijdens de uren durende controle nabij de gemeentewerf aan de Genielaan werd onder andere twee keer een hoeveelheid wiet aangetroffen in een voertuig en in beslag genomen. Een aanwezige drugshond heeft een aantal auto’s doorzocht. Drie bestuurders reden onder invloed van drugs en zij mochten niet verder rijden,meldt de politie. Daarnaast trof de politie een auto aan waarin zes mensen gepropt waren, terwijl er maximaal vijf mensen in mochten zitten. De auto mocht pas verder rijden toen een van de inzittenden was uitgestapt.

De Belastingdienst inde vrijdag bijna 5.000 euro aan openstaande bedragen. Bij de controleplaats moest iedere automobilist blazen. Drie bestuurders bleken te diep in het glaasje te hebben gekregen en zijn bekeurd. Daarnaast heeft de politie nog flink wat bekeuringen uitgeschreven voor gebreken aan voertuigen.

Bij de controle werd werd een andere automobilist gewezen op de gladde banden van zijn voertuig. Hij heeft de opdracht gekregen die zo snel mogelijk te vervangen. Met slechte weersomstandigheden kan dit gevaar opleveren voor zowel de inzittenden en andere weggebruikers, benadrukt de politie.