Bestuurder gemeentebusje Alphen overlijdt achter het stuur

VIDEODe bestuurder van het gemeentebusje, dat vanmiddag van de weg raakte en tegen een boom aan reed op de Kalkovenweg in Alphen, is overleden. De 50-jarige man uit Waddinxveen werd tijdens de rit onwel en raakte van de weg en overleed ter plaatse. De twee andere inzittenden van het busje raakten gewond en zijn ter plaatse nagekeken.

Door het raken van de boom belandde de auto op zijn kant en reed van een talud af. Daar hing de auto enige tijd, tussen de takken. De brandweer heeft de takken weggezaagd, terwijl de wagen stabiel werd gehouden met een kabel. Vervolgens kon het busje worden geborgen.Het gaat om een busje van de gemeente, laat gemeentewoordvoerder Karin Bekker weten.

Vanwege het ongeval was de Kalkovenweg een tijd lang afgesloten tussen de Staalweg en de Bleker. Het ongeluk had plaats vlakbij het Wellantcollege gebeurd. Veel leerlingen stonden op afstand te kijken. De school adviseerde leerlingen via een andere weg naar huis te rijden. 

Spies

Burgemeester Liesbeth Spies stond aan het begin van de avond, op een bijeenkomst, stil bij het ongeval. Ze sprak van een verdrietige situatie en vertelde dat de man in de groenvoorziening van de gemeente werkte. Hij laat een vrouw en drie kinderen achter. 

Volledig scherm
© Josh Walet
Volledig scherm
Op de Kalkovenweg in Alphen is een auto van de gemeente van de weg geraakt en tegen een boom gereden. © Josh Walet
Volledig scherm
De auto raakte een boom en belandde toen op zijn zij op het talud. © Josh Walet