Volledig scherm
Meterstanden ter illustratie. © Thierry Schut

Bewoners van Edelstenenbuurt boos over sluipverbruik kachels

Bewoners van het Groene Dorp en flats in de Edelstenenbuurt in Alphen zijn boos dat hun meterstanden hoger zijn dan gedacht. Dat komt omdat de verwarming soms warm is, terwijl deze uitstaat. Daardoor betalen bewoners soms onterecht (hogere) servicekosten. 

Met name bewoners van de Diamantflat klaagden steen en been. Bij woningcorporatie Woonforte zijn meldingen binnengekregen van huurders van wie de afrekening hoger is uitgevallen dan de voorgaande jaren. Dat kan komen door de koude winter en extreem hete zomer, laat Woonforte weten.

Hoe dat verholpen kan worden? Doe de gordijnen overdag dicht, adviseert Woonforte. ,,De zon kan van invloed zijn op het tellen van de radiatormeter. Sommigen gaan tellen bij 23 graden en de kamertemperatuur minstens 4 graden lager is. Stel dat je aan het einde van een warme dag thuiskomt en het raam open doet. Dan daalt de kamertemperatuur veel sneller dan de radiatortemperatuur." Hou de gordijnen dicht en laat het koelen langzamer verlopen, is het advies. Van daadwerkelijk sluipverbruik is slechts één geval bekend. Het ging om een bedrag van 54 eurocent.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Alphen en omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195