Volledig scherm
PREMIUM
© Merel Klijzing

Bezoekers Zegersloot-Noord huiverig voor herinrichting 23 hectare natuur: 'Handen af van ons oerbos'

Om Zegersloot-Noord nóg aantrekkelijker en de natuur gevarieerder te maken, gaat dit 23 hectare grote Alphense recreatiegebied op de schop. Prima, reageren bezoekers, maar verander niet te veel.

Volledig scherm
© Merel Klijzing

Een groene oase in de stad, zo zien Alphenaren het 'bos' tussen Zegerplas en Zegerbaan. Zij lopen graag om de plas en velen slingeren dan nog door Zegersloot-Noord, ook bekend als Heempark.

Of ze gaan meteen het gebied in waar kinderboerderij Zegersloot, bezoekerscentrum De Vlinder van natuurvereniging IVN, twee restaurants en de golfbaan uitnodigen tot een bezoek. En dan hebben we het nog niet gehad over de natuur; deskundigen roemen het 'oerbos'.

Caroline Veldt komt graag in Zegersloot-Noord en de Alphense neemt soms visite van buiten de stad mee. Dan vallen monden open. ,,Ze zijn stomverbaasd dat wij dit hier hebben." Veldt loopt graag met haar hond in het gebied waar de Kromme Aar stroomt en tal van verharde én onverharde paden liggen. ,,Ik snap dat fietsers hier ook graag komen en dat moet zo blijven. Iets anders inrichten is prima. Maar het moet landelijk en natuurlijk blijven. Geen forse bomenkap en dat er miniboompjes zoals in het Bentwoud voor terugkomen."