Volledig scherm
© ANP

Bij aanhouding mishandelde agent kan voorlopig niet werken

UpdateDe agent die nieuwjaarsnacht zwaargewond raakte door mishandeling, blijkt daaraan zwaar letsel over te hebben gehouden. De man raakte gewond toen hij in Leiden een groep jongeren aanhield, waaronder een 15-jarige Alphenaar.

Naast een gebroken kuit- en scheenbeen blijkt agent Damien ook een kapotte zenuw en een beknelde slagader over te hebben gehouden aan de gebeurtenis. De agent is inmiddels aan zijn been geopereerd. Hij ligt nog in het ziekenhuis en kan voorlopig niet werken. Het is zelfs nog maar de vraag of hij volledig zal herstellen, stelt de politie.

Pijnkreet

De agent kwam in de nacht samen met collega’s naar Leiden waar een vechtpartij aan de gang was. Daarbij waren een 15-jarige Alphenaar, twee jongens van 17 en 18 jaar uit Engeland en een 20-jarige man uit Katwijk betrokken. ,,Zijn pijnkreet ging door merg en been’’, stelt het Leidse gemeenteraadslid Frederik Zevenbergen (VVD), die die avond met de politie mee was.

De politie roept op om agent Damien een kaartje te sturen, ter bemoediging. ,,Om zijn slechte begin van het jaar toch iets te verzachten.’’ Kaartjes kunnen gestuurd worden naar de politie in Leiden, ter attentie van Damien.

Van de betrokken verdachten zit alleen de 18-jarige nog vast. Zijn voorarrest is gisteren met veertien dagen verlengd door het Openbaar Ministerie. De politie zoekt getuigen van de vechtpartij of de mishandeling