Volledig scherm
De Amersfoortse Tom de Boevere neemt het op tegen de wereldkampioen rolstoeltennis Diede de Groot. © Peter Franken

Bingo met een prijs van Diede de Groot

Wereldkampioene rolstoeltennis Diede de Groot hield gisteren in tenniscentrum Nieuwe Sloot, waar ze vaak traint, haar allereerste fandag. De prijzen voor de afsluitende bingo had ze deels zelf geregeld.

Quote

Ik juichte hard voor haar bij het WK

Tom de Boevere

Daniëlle Blom heeft een bos bloemen mee, om de nummer één van de wereld uit Oudewater te feliciteren met haar tweede wereldtitel op rij. ,,Mijn man Maurice is chiropractor en fysio, hij helpt Diede. Hij komt straks, na zijn werk'', legt Daniëlle uit. De wereldkampioene - 19 december wordt ze 22 jaar - slaat intussen een balletje met fans. ,,Het ging lekker'', zegt Lotte Duijs uit Delft. Ze doet anderhalf jaar aan rolstoeltennis. ,,Toch wel lastig draaien in zo'n stoel'', zegt Yetze de Vries (60) uit Alphen, die zelf een balletje heeft geslagen en de sessie met De Groot meepikt.

Tom de Boevere (5) uit Amersfoort vindt het gaaf dat hij met Diede mag spelen. ,,Ze is goed. Ik juichte hard voor haar bij het WK. Dat zag ik op de computer.''

Tientallen fans zijn gekomen. ,,Diede is zo'n leuke meid'', zegt Anna Schrama, de Alphense die Diede regelmatig in Alphen ziet trainen. ,,Ik steun haar ook financieel.'' Ook andere sponsors en familie van Diede zijn er. Zijzelf heeft leuke prijzen mee voor de bingo, zoals handdoeken die ze meenam van de grote toernooien.