Volledig scherm
R-Net lijn 470 Alphen-Schiphol. © AD

‘Bizarre prijsverhoging buslijn Alphen-Schiphol mag niet’

Veeg de ‘bizarre’ prijsverhoging van het dalabonnement van R-netlijn 470 (Alphen-Schiphol) zo snel mogelijk van tafel. Met die noodkreet komt GroenLinks-statenlid Berend Potjer in vragen aan gedeputeerde staten van Zuid-Holland. 

Arriva kondigde begin vorig jaar aan het dalabonnement voor dit traject, 62 euro per maand, te vervangen voor een ‘regioabonnement waarmee ook met bussen, trams en metro’s van andere maatschappijen kan worden gereisd. De kosten: 158 euro per maand.

De aankondiging schoot Ter Aarder Dirk Koeleman volledig in het verkeerde keelgat. Koeleman reist voor zijn werk vaak buiten de spits om naar Schiphol. ,,Daar heb ik toch niets aan”, zei hij. Koeleman begon een petitie en een Facebookpagina tegen de prijsverhoging ‘die mensen zo’n 900 euro per jaar kost’. ,,Daarom hebben sommigen hun baan opgezegd. Inmiddels zit er nog maar een derde in de bus en jaag je mensen de auto in.”

Verlengen

De Ter Aarder heeft zelf nog geen last van de kostenstijging, huidige abonnementhouders mogen nog twee jaar voor dezelfde prijs verlengen. Maar de tijd dringt, want de termijn verstrijkt binnenkort: de tariefverhoging zou ingaan per 1 januari 2019.

Reden om voor GroenLinks aan de bel te trekken. ,,Zo’n prijsstijging mag helemaal niet”, zegt Statenlid Berend Potjer. ,,Bij reizigers voor wie een verandering van het tarief nadelig is, mag de stijging niet duurder uitvallen dan tien procent. Nu is de stijging bijna 150 procent. De provincie moet snel met Arriva om tafel, zodat de reizigers duidelijkheid hebben.”

Up-to-date blijven van het laatste nieuws uit Alphen en omgeving? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief.