Volledig scherm
© Getty Images

Bloembollenasiel geopend bij Boerderij Valkendam

In navolging van andere Gemiva-SVG Groep locaties heeft Boerderij Valkendam in Alphen nu ook een zogenoemd bloembollenasiel. Mensen kunnen hun oude bollen inleveren zodat ze ergens anders weer geplant kunnen worden.

De ingeleverde bollen worden verzorgd door bewoners en dagbesteders van Boerderij Valkendam, een zorgboerderij van de Gemiva-SVG Groep. Vervolgens worden ze weer uitgeplant op diverse plaatsen in Alphen en Zwammerdam.

Bollenpotjes

In een bloembollenasiel worden uitgebloeide bollenpotjes verzameld die buurtbewoners in huis gehad hebben. Deze bollen worden dan verzorgd zodat ze het volgende jaar ook weer kunnen bloeien.

De bollen kunnen volgens een persbericht van Gemiva-SVG Groep op twee plaatsen worden ingeleverd. Bij Boerderij Valkendam aan de Kortsteekterweg 32 en bij de Meerkoet aan de Meerkoetstraat 3 in Alphen. Alle soorten bloembollen zijn welkom.

Gemiva-SVG Groep

De Gemiva-SVG Groep ondersteunt in Zuid-Holland ruim 4500 mensen. Zij hebben door een handicap, chronische ziekte of een andere beperking zorg of begeleiding nodig. De organisatie is actief in ruim zestig gemeenten in Zuid-Holland.

Up-to-date blijven van het laatste nieuws uit Alphen en omgeving? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief.