Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Bodegraven heeft de duurste 12-kilo kaas ter wereld: mét bladgoud

Het Bodegraafse kaasbedrijf De Groot-Verburg presenteert maandag tijdens de Vakbeurs Foodspecialiteiten in Houten de duurste 12 kilo-kaas ter wereld. Een Gooische Pikante Goudse kaas omhuld met 24 karaats bladgoud. 

Quote

De goudsmid is nu met de kaas bezig

Marcel Verheul

,,Een kaas met een waarde van 3000 euro. Letterlijk Hollands goud", vertelt Marcel Verheul van De Groot-Verburg. ,,Onze Gooische Pikante heeft twee jaar op rij goud gewonnen met de lekkerste oude kaas van Nederland-verkiezing. Wat is er daarom leuker dan een echte gouden kaas te maken, vroegen we ons af. Als proef hebben we eerst een kleine kaas met bladgoud laten maken en nu een 12 kilo-kaas. De duurste 12 kilo-kaas ter wereld", vertelt Verheul.

Verrassing

Hoe de kaas er precies uitziet, is een verrassing. Ook voor Verheul en zijn collega's: ,,Een goudsmid is nu met de kaas bezig. Ook wij krijgen hem pas maandag te zien. Het wordt in ieder geval een echte Goudse kaas, omhuld met bladgoud en ons logo."

Vakspecialisten kunnen de kaas maandag 1 en dinsdag 2 oktober bewonderen tijdens de Vakbeurs Foodspecialiteiten in Houten waar de kaas een bijzonder plekje krijgt. 

Verder kan een kaasspeciaalzaak de gouden kaas én 3000 euro voor een lokaal goed doel winnen. Speciaalzaken konden zich daarvoor aanmelden. Deze week worden de drie genomineerden bekendgemaakt en daarop kan gestemd worden. ,,De winnaar krijgt de gouden kaas voor in zijn winkel en 3000 euro, de waarde van de kaas, voor een lokale vereniging, zoals de voetbal-, kantklos- of zangvereniging."

Up-to-date blijven van het laatste nieuws uit Alphen en omgeving? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief.