Volledig scherm
Links: Ton Haagmans (directeur van bouwbedrijf Vaessen) en rechts: Dirk-Jan Knol, wethouder van Bodegraven-Reeuwijk. © Janet de Vos

Bodegraven-Reeuwijk bezuinigt niet op sport en duurzaamheid

Bodegraven-Reeuwijk bezuinigt niet op sport en duurzaamheid en de lasten voor inwoners gaan niet omhoog, op mogelijk een hogere afvalstoffenheffing na. Dat heeft wethouder Dirk-Jan Knol gezegd in een toelichting op de zogenoemde ‘keuzenotitie'. 

Omdat Bodegraven-Reeuwijk met een financieel tekort kampt, moet de raad woensdagavond aangeven op welke posten de gemeente bezuinigt om de meerjarenbegroting sluitend te krijgen. Mogelijkheden daarvoor staan in de notitie. ,,Uitgangspunt bij de keuzenotitie is dat we het raadsprogramma zo veel mogelijk in stand hebben gehouden en dat de raad wat de kiezen heeft”, zegt wethouder Knol. Zo wordt er kritisch gekeken naar het sociaal domein (jeugdzorg, Wmo) dat grotendeels de tekorten veroorzaakt. Ook is met een stofkam door de begroting gegaan en wordt voorgesteld investeringen te vertragen.

De financiële situatie ziet er overigens iets positiever uit dan eerst, mede omdat Bodegraven-Reeuwijk meer geld uit het gemeentefonds krijgt dan verwacht: zo’n 5 ton in 2020, oplopend tot een miljoen euro in de jaren daarna. 

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit het Groene Hart?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195