Volledig scherm
Actie voor het fietspad langs de Raadhuisweg/Zoutmansweg. © Pim Mul

Bodegraven-Reeuwijk neemt zorgen weg: fietspad langs Breevaart blijft

Reeuwijkers, scholieren, ouders en verenigingen kunnen opgelucht ademhalen: het fietspad langs de Breevaart blijft. Fietsers kunnen nu en in de toekomst het fietspad blijven gebruiken. Dat meldt de gemeente Bodegraven-Reeuwijk nadat het fietspad opnieuw leidde tot commotie in het dorp. 

De aanleiding daarvoor was een brief aan de raad met een politieadvies waarin staat dat het beter is als fietsers de rijbaan gebruiken en het fietspad wordt ingericht als voetpad. Een soortgelijk plan zorgde eerder dit jaar voor protesten en onrust. De gemeenteraad besloot destijds al dat het fietspad moest blijven. Door de nieuwe brief en het politieadvies vreesden Reeuwijkers dat het raadsbesluit genegeerd werd en het fietspad toch zou verdwijnen. Zij begonnen daarom opnieuw een petitie, Facebookgroep en een posteractie.

Extra maatregelen

De gemeente neemt nu de zorgen weg. ,,Het gewenste fietspad langs de Breevaart blijft, daarover bestaat geen twijfel”, licht woordvoerder Robert Scholten toe. ,,Fietsers mogen de rijbaan gebruiken, maar hoéven dat niet. Het raadsbesluit wordt uitgevoerd. We betreuren de ruis die is ontstaan en hopen dat inwoners samen met de gemeente optrekken om tot een veilige omgeving te komen waar het prettig verblijven is.”

Tot de zomer neemt de gemeente bovendien extra maatregelen om het aantal motorvoertuigen op de Raadshuisweg/Zoutmansweg te verminderen. Voor automobilisten vanuit Gouda wordt de route langs de Breevaart onaantrekkelijk gemaakt, zodat zij kiezen voor de randweg en brommers en scooters worden verwezen naar de rijbaan. Ook vinden er metingen plaats. Rond de zomer volgt een verkeers- en een inrichtingsbesluit voor de Raadhuisweg/Zoutmansweg.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit het Groene Hart?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195