Volledig scherm
De Bodegraver verstuurde drugs, verstopt in onder meer printers. © Archiefbeeld

Bodegraver (22) stuurde drugs verstopt in frituurpannen de hele wereld over

De 22-jarige Bodegraver die eind mei is aangehouden omdat hij ervan werd verdacht kilo’s drugs te verkopen door deze te verstoppen in frituurpannen, printers en andere elektrische apparaten, stuurde de verboden middelen de hele wereld over. De klandizie kwam niet alleen uit Duitsland en Kroatië, maar ook uit de Verenigde Staten, Canada, Australië en Nieuw-Zeeland.

Dit is gebleken uit onderzoek door politie en Openbaar Ministerie. De Bodegraver zit nog steeds achter de tralies. Later is ook een 23-jarige inwoner van Voorschoten aangehouden met wie hij vermoedelijk samenwerkte.

Het tweetal moet op 28 augustus voor het eerst voor de rechter verschijnen. Dat zal nog geen inhoudelijke behandeling van de strafzaak zijn, meldt een woordvoerster van het OM.

Het OM denkt dat het duo tientallen zendingen heeft gedaan. Daarbij zou het onder meer om xtc en cocaïne zijn gegaan. Hun klanten vonden ze op internet. De aanklacht luidt drugshandel en smokkel. 

De politie kwam de Bodegraver begin dit jaar op het spoor doordat bij een postsorteercentrum een printer werd gevonden die was gevuld met drugs. Bij huiszoeking bleken ook in de woning van de man drugs te liggen.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Alphen en omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195