Volledig scherm
Jan Pieter Lokker © Gemeente Hoeksche Waard

Bodegraver Jan Pieter Lokker voor zesde keer waarnemend burgemeester, nu in Hoeksche Waard

Jan Pieter Lokker (70) wordt waarnemend burgemeester van Hoeksche Waard. De benoeming van de Bodegraver gaat in op 23 december.

Het is niet zijn eerste benoeming in de functie van waarnemend burgemeester. Lokker was dat al in zes gemeenten waaronder Bodegraven waar hij na de fusie per 1 januari 2011 met Reeuwijk  werd opgevolgd door Christiaan van der Kamp.

Sinds begin dit jaar was bij waarnemend burgemeester in Vijfheerenlanden tot de komst daar vorige maand van voormalig radioman Sjors Fröhlich.

Eerdere standplaatsen van Lokker waren Noordwijk, Goeree-Overflakkee, Albrandswaard en Lopik.

Gezondheidsredenen

Lokker komt oorspronkelijk niet uit de wereld van het openbaar bestuur. Hij heeft eerst drie decennia voor de klas gestaan. Zijn politieke carrière begon de CDA’ er in 1981 bij de afdeling van zijn partij in Soest. Daar woont hij nog steeds. Lokker was van 1990 tot 1999 ook gemeenteraadslid in zijn woonplaats. Van 2001 tot 1 juni 2007 was hij bovendien gedeputeerde in de provincie Utrecht.

Lokker is de derde burgemeester in het eerste jaar van de fusiegemeente Hoeksche Waard. Kanttekening daarbij is wel dat de eerste twee waarnemende burgervaders - Peter van der Velden en Govert Veldhuijzen - vanwege gezondheidsredenen hun functie moesten neerleggen. Van der Velden was zelf ziek, Veldhuijzen maakte onlangs bekend te kiezen voor zijn ernstig zieke echtgenote. Hij neemt woensdag officieel afscheid van de Hoeksche Waard.

De verwachting is dat de Hoeksche Waard eind maart voor het eerst een kroonbenoemde burgemeester voordraagt.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Alphen en omstreken?
Schrijf je hier in!

Whatsapp WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195