Volledig scherm
© RV

Boete van 90 euro voor gulle geefster

Het weggeven van een doos vol knuffels kreeg nog een naar staartje voor een inwoonster van Oude Wetering. Zij kreeg een boete van 90 euro omdat ze de doos aan de straat zou hebben gezet. Dat bestreed zij.

De dame uit Leimuiden, die de knuffels had opgehaald om deze voor een goed doel te gebruiken, wilde van de doos af. Ze stopte die niet in een daarvoor bestemde oud papiercontainer, maar zette hem langs de straat.

Een oplettende boa controleerde of er een adres op de doos stond. Dat was het geval met als gevolg dat de gulle knuffelgeefster, want van haar was het adres, een fikse bekeuring opgelegd kreeg. De vrouw liet het er echter niet bij zitten en stapte naar de bezwaarschriftencommissie. Hierbij kon de Oude Weteringse via digitale correspondentie aantonen, dat de knuffeldoos niet meer in haar bezit was toen die langs de kant van de weg werd geplaatst. De bezwaarschriftencommissie stelde haar in het gelijk; de boete vervalt.

Dumping

Wethouder Yvonne Peters kan desgevraagd nog niet vertellen of de inwoonster uit Leimuiden die de knuffels ontving alsnog een boete krijgt. De afgelopen maanden werden 65 mensen beboet voor illegale afvaldumping, 21 van hen stapten naar de bezwaarschriftencommissie, maar de meesten van hen kregen geen gelijk. Slechts drie mensen konden aantonen, dat zij niet de veroorzaker waren van het zwerfafval.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Alphen en omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195