Volledig scherm
Een leerlingen helpt agenten een ‘verdachte’ in de boeien te slaan. © Josh Walet

Boskoopse Politiekids slaan ‘verdachte’ in de boeien

Leerlingen van de Boskoopse Immanuelschool mochten vandaag, als afsluiting van het project Politiekids, een kijkje nemen in het Alphense cellencomplex. Ook assisteerden ze bij een aanhouding en bewonderden ze een enorme brandweerwagen. ,,Het project is zeker voor herhaling vatbaar", zegt agent Khalid Jahouhi.

Jahouhi werd tijdens de afsluitende bijeenkomst in het zonnetje gezet door de leerlingen van groep 5/6 van de Boskoopse school. Hij kreeg kleurplaten en tekeningen van de kinderen. Jahouhi blikt tevreden terug op het tweede project van Politiekids. Vorig jaar liep een Alphense schoolklas mee, nu een Boskoopse. ,,De docenten waren zeer tevreden, ze wilden volgend jaar wel weer een groep aanleveren. Het lijkt mij echter het eerlijkst als we nu weer een andere school kiezen.”

Het grote doel achter het project is ‘verbinden', zegt Jahouhi. ,,We willen graag samenwerken met scholen, ouders van de kinderen en de kinderen zelf. Door deze werkwijze kan de wijkagent kennismaken met de kinderen uit de wijk.”

Pesten

Volgens de agent raken kinderen enthousiast voor het politiewerk, dankzij een kijkje achter de voordeur. ,,We laten ze natuurlijk niet alleen de leuke dingen zien. Op school hebben we ook les gegeven over pesten. Wijkagenten spreken geregeld kinderen die vertellen dat ze niet naar school willen, omdat ze gepest worden.”

Als afsluiting kwamen de kinderen vanmiddag bijeen in het politiebureau in Alphen, waar ze onder meer bij een demonstratie zagen hoe een verdachte in de boeien werd geslagen. Daarbij mochten ze assisteren. Ook namen de kinderen een kijkje bij de cellen en werd een speciale brandweerwagen van vliegbasis Gilze-Rijen naar Alphen gereden. De kinderen mochten helpen de slang uit te rollen. 

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Alphen en omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195