Volledig scherm
© ANP XTRA

Boskoper Bard L. hoort cel- en werkstraf voor bezit cocaïne en wapen

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft vandaag bij de Haagse rechtbank de aanklacht tegen de 21-jarige Boskoper Bard L. voor het dealen in cocaïne van juli tot begin oktober, laten vallen. Het OM concludeerde zelf dat daarvoor niet genoeg bewijs voorhanden was. Tegen L. werd nog wel 13 dagen celstraf en 80 uur werkstraf geëist omdat begin oktober een kleine 6 gram cocaïne werd gevonden in de auto waar hij in zat.

Bij zijn maatje en plaatsgenoot Naoufal A. (25) werd ruim 6 gram cocaïne gevonden in de auto en bij de 20-jarige Misbah B. een stroomstootwapen in zijn Boskoopse woning. Tegen hen beiden werd respectievelijk 40 dagen celstraf en 11 dagen celstraf geëist, in beide gevallen overeenkomend met het aantal dagen dat zij al in voorarrest hebben doorgebracht.

De zaak kwam aan het rollen nadat er, niet voor het eerst, bij Meld Misdaad Anoniem (MMA) een melding werd gedaan over A. dat deze aan het dealen zou zijn aan de Mendelweg in Boskoop. De twee auto’s waarin de drie verdachten zich bevonden werden naar het bureau gebracht, de cocaïne werd gevonden en bij alle drie werd huiszoeking verricht. Behalve het stroomstootwapen dat eruit zag als een staaflantaarn leverde dat waarschijnlijk ook nog een doos met 320 tabletten Kamagra, een soort Viagra, op in de ouderlijke woning van L. ‘Waarschijnlijk’ omdat die tabletten nooit zijn getest en daarom moest het OM ook die aanklacht laten vallen.

Vrijspraak

De advocaten van L. en A. vroegen de rechtbank ook om vrijspraak van het cocaïnebezit. De auto’s waarin de hard drugs werden aangetroffen werden ook door anderen gebruikt dus zou volgens de raadslieden niet zomaar mogen worden geconcludeerd dat de bolletjes aan hun cliënten toebehoren. Ook de advocaat van B. vroeg om vrijspraak. Volgens hem staat niet vast dat de agent die de staaflantaarn bestempelde als stroomstootwapen, een wapendeskundige was.

Uitspraak 25 januari.