Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Boze bestuurder bestelbus uit Leimuiden krijgt boete voor bedreiging

Een Leimuidenaar was zó boos op de bestuurster van de dure Audi die kort daarvoor tegen zijn bestelbus was aangereden, dat hij besloot het heft in eigen handen te nemen. Op 25 januari kreeg hij de wagen opnieuw in het vizier op het Dorpsplein van Leimuiden, waar hij de bestuurder opwachtte.

Dat was deze keer niet de vrouw, maar haar man. Deze werd fysiek en verbaal bedreigd door de Leimuidenaar. Volgens het slachtoffer zou de Leimuidenaar daarnaast 300 euro hebben geëist.

De Leimuidenaar moest vandaag vanwege het voorval voor de rechter in Den Haag verschijnen. Voor de bedreiging eiste de officier van justitie een geldboete van 1500 euro, waarvan 750 euro voorwaardelijk. Dat de man ‘voor eigen rechter’ speelde, had volgens de aanklaagster niet gemogen. Toch zat de bestuurster van de Audi volgens de aanklaagster ook fout, omdat ze na de aanrijding doorreed.

De Leimuidenaar had door dat hij te ver was gegaan toen de politie voor zijn deur stond. Daarom schreef hij een excuusbrief aan het slachtoffer. De rechter stuurde hem uiteindelijk weg met een onvoorwaardelijke geldboete van 500 euro.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Alphen en omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195