Volledig scherm
PREMIUM
Daphne Oudmaijer en Joost Nieuwenburg behoren bij de boze ouders die maandag in de bus stappen naar de Onderwijsinspectie in Utrecht. Met andere bezorgde ouders dienen ze een collectieve klacht in. © Peter Franken

Boze Ouders stappen naar schoolinspectie: ‘Mijn zoon roept dat hij dood wil’

onderwijsHun kinderen krijgen niet het onderwijs waar ze recht op hebben, vinden Joost Nieuwenburg en Daphne Oudmaijer uit Alphen. Daarom stappen zij vandaag in de bus van actiegroep Boze Ouders  om bij de onderwijsinspectie extra begeleiding te eisen. ,,Mijn zoon roept dat hij dood wil.”

,,Ik kan niet de wereld redden, maar ik wil wel mijn zoon Thomas* redden. Maar ik vecht niet alleen voor mijn eigen kind. Dit systeem moet anders.” Joost Nieuwenburg (39) is een van de mede-oprichters van Boze Ouders. Hij heeft zijn zoon zien afglijden van een vrolijk voetballend jongetje, tot een pre-puber met zelfmoordgedachten. ,,Als een kind een beetje druk is, krijgt hij het stempel ADHD en wordt hij volgestopt met pillen. Uiteindelijk wil een kind alleen maar lief gevonden worden en aandacht krijgen. Maar negatieve aandacht is ook aandacht”, vertelt Joost.