Columnist Dennis Captein schrijft over de opgestapte wethouder Leo Maat.
Volledig scherm
PREMIUM
Columnist Dennis Captein schrijft over de opgestapte wethouder Leo Maat. © Martin Sharrott Fotografie/Julia Captein


Opgestapte wethouder Leo Maat was gewoon niet geschikt voor het ambt, vindt columnist Dennis

ColumnColumnist Dennis Captein schrijft elke zaterdag een column over het leven in Alphen. Vandaag schrijft hij over wethouder Leo Maat, die vanwege gezondheidsklachten zijn taken heeft neergelegd.

Leo Maat is gestopt. Gezondheidsklachten. Dat is vervelend en ik wens hem alle sterkte toe. Maat is een vriendelijke man met, voor zover ik kan bepalen, een goed hart. Als mens gaat hij node gemist worden in het college. Als wethouder betwijfel ik dat.

Hij was namelijk de zwakke broeder onder de Alphense wethouders. De man was gewoon niet geschikt voor dit ambt. Verkeerde keuze, van hemzelf en van GroenLinks. Durfde nauwelijks beslissingen te nemen, was allesbehalve daadkrachtig en heeft voor mijn gevoel de afgelopen twee jaar weinig progressie gemaakt. Wat lintjes doorgeknipt, een beetje op de winkel gepast. 

Wat ontbrak was de hardheid die je als politiek bestuurder ook moet hebben. Je kunt het nooit voor iedereen goed doen. Dat is je lot als wethouder en daar moet je dus mee kunnen omgaan. Vond Maat lastig. Waarna de dokter zei: ‘Neem rust en ga iets zoeken wat wel bij je past.’