Volledig scherm
Bij Vers Viscentrum in Boskoop is brand uitgebroken. © Josh Walet

Brand bij Vers Viscentrum in Boskoop

UpdateHet Versviscentrum aan de Zijde in Boskoop is zaterdagochtend door brand getroffen. Daarbij is visboer Ruud de Haan per ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis.

Echtgenote Lilian de Haan is ongedeerd gebleven, maar wel ontdaan door het gebeuren. Man Ruud heeft rook ingeademd en is naar het ziekenhuis gebracht. Het echtpaar runt samen de viswinkel. Ze huren het pand.

Oven

De brand is ontstaan in de oven en via de afvoer doorgeslagen naar het dak. ,,Om 11:00 uur vanmorgen kregen wij de eerste melding van brand in de viswinkel,” zegt woordvoerster Ingrid Gort van Brandweer Hollands Midden.

,,Nadat de eerste brandweerwagen heeft geblust, bleef het vuur toch steeds weer opvlammen op het dak, vandaar dat een tweede brandweerwagen assistentie heeft verleend.”

Ontruimd

Omdat de viswinkel aan beide kanten is omgeven door woningen wilde de brandweer de zaak goed in de gaten houden. De woningen aan weerszijden zijn ontruimd en onderzocht op koolmonoxide. Om 13:00 uur mochten de bewoners weer hun woning binnen.

,,Hoewel het sein ‘brand meester’ al is gegeven, blijft de brandweer nog wat langer ter plekke, voor geval het dak opnieuw gaat ontvlammen,” aldus woordvoerster Gort.

Afgesloten

Vanwege de brand werd de Zijde afgesloten voor autoverkeer ten westen van de spoorbaan. Fietsers konden wel passeren.

Over de schade bij de viswinkel is nog niets bekend. 

Up-to-date blijven van het laatste nieuws uit Alphen en omgeving? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief.