Volledig scherm
Pastoor André van Aarle van parochie Heilige Franciscus zegent regelmatig dieren. Hij spoedde zich maandagmiddag naar de kerkbrand in Hoogmade. ,,Het doet me denken aan de brand eerder dit jaar in de Notre Dame", zegt de geestelijke. © Marlies Wessels

‘Brand in Hoogmade doet denken aan drama met Notre Dame’

De brand in de Onze Lieve Vrouw Geboortekerk in Hoogmade doet diaken André van Aarle van de parochie Heilige Franciscus sterk denken aan de brand die op 15 april woedde in de wereldberoemde Notre Dame in Parijs. Ook daar ontstond het vuur na werkzaamheden en stortte al snel het dak in. ,,Dit is echt een drama", verzekert Van Aarle maandagmiddag.

,,Ik heb de brand via sociale media gevolgd en ben nu op weg naar Hoogmade om daar een luisterend oor te bieden en mensen tot steun te zijn",, vervolgt Van Aarle. ,,Mensen hebben er lief en leed gedeeld, het is echt een gebouw van de gemeenschap. De verslagenheid is uiteraard groot. Ik ben er zelf nog recent geweest en die kerk was echt prachtig. Het is net als de Notre Dame een Mariakerk. Ik zie ook nog het beeld voor me van de toren die in Parijs instortte.”