Volledig scherm
Burgemeester Crolesbrug in Bodegraven. © Google Street View

Burgemeester Crolesbrug in Bodegraven vier weekeinden dicht

Automobilisten kunnen vier weekeinden lang niet over de Burgemeester Crolesbrug in Bodegraven. De provincie Zuid-Holland voert in de periode van 28 september tot 10 december groot onderhoud uit aan de brug.

Tijdens die weekenden vaart er een pont voor fietsers en voetgangers. Ook van 1 tot en met 5 oktober kunnen fietsers en wandelaars met een pont naar de overkant, dan wordt er gewerkt aan het fiets- en voetgangersgedeelte van de brug.

Scheepvaartverkeer met een hoogte van 2,60 meter of meer kan van maandag 22 oktober tot maandag 10 december de brug niet passeren. Andere vaartuigen kunnen wel onder de brug door. In de vier weekeinden dat de Crolesbrug is afgesloten voor autoverkeer (28 september- 1 oktober, 5-8 oktober, 12-15 oktober en 7-10 december) blijft de Broekvelderbrug gesloten voor scheepvaartverkeer, zodat hulpdiensten wel de Oude Rijn kunnen oversteken.

De provincie waarschuwt voor geluidsoverlast tijdens de werkzaamheden. De motoren, bekabeling en elektronica van de brug worden nagekeken en vervangen. Staalconstructies en leuningen worden opnieuw geschilderd.

Up-to-date blijven van het laatste nieuws uit Alphen en omgeving? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief.