Volledig scherm
Inzet: Christiaan van der Kamp © AD

Burgemeester op de vingers getikt: ‘Tieners niet in alcohol-coma na feestje Bruisend Reeuwijk’

Tieners in coma afgevoerd van Reeuwijks feestje? Niks van waar, zegt Rudi Otto van Bruisend Reeuwijk. Burgemeester Christiaan van der Kamp (CDA) van Bodegraven-Reeuwijk geeft nu toe dat het door hem geschetste beeld over die betreffende avond toch wat genuanceerder ligt. Otto: ,,Ja, er zijn twee tieners afgevoerd naar het ziekenhuis, maar ze waren niet in coma. Bovendien gebeurde dat buiten het terrein van Bruisend Reeuwijk en op het evenement is geen lachgaspatroon gevonden." 

Rudi Otto, voorzitter van stichting Volksvermaak Reeuwijk dat Bruisend Reeuwijk organiseert, vindt dat zijn evenement onterecht in een kwaad daglicht is gesteld. 

Quote

De tieners bleken inderdaad niet in coma. Ik ben blij dat het minder erg is, maar het blijft ernstig

burgemeester

Hij reageert hiermee op burgemeester Christiaan van der Kamp die gisteren opriep tot een maatschappelijk debat nadat op Bruisend Reeuwijk twee dronken tieners naar het ziekenhuis waren afgevoerd en 59 minderjarigen waren bekeurd voor het drinken of bij zich hebben van alcohol.

 ,,De tieners bleken inderdaad niet in coma. Ik ben blij dat het minder erg is, maar het blijft ernstig", reageert Van der Kamp. ,,De discussie moet nu niet gaan of ze wel of niet in coma waren, maar over de maatschappelijke oproep voor een debat over alcoholgebruik.”

Otto bevestigt dat er veel bekeuringen zijn uitgeschreven tijdens het evenement, maar dat komt volgens de voorzitter vooral door de uitvoerige controle. ,,Bij de ingang hebben we iedereen gecontroleerd en veel drank in beslag genomen. Lachgas hebben we niet aangetroffen. Op het terrein werkten we met polsbandjes en we hadden twintig beveiligers, acht meer dan vorig jaar, die opletten of minderjarigen geen alcohol dronken of bij zich hadden. Als dat wel het geval was werden ze doorgestuurd naar de boa." 

De twee tieners die zijn afgevoerd met de ambulance waren volgens Otto niet op het evenement aanwezig en al helemaal niet in coma. De lachgaspatronen blijken gevonden te zijn op een hangplek buiten het terrein.

Maatregelen

Otto vervolgt: ,,We hebben onze maatregelen genomen, maar we kunnen niet heel Reeuwijk beveiligen. Het evenement is verder goed verlopen." Dat laatste bevestigt Van der Kamp. ,,Ik ben heel blij met de samenwerking en het is geen verwijt. De organisatie doet het maximale en wij ook, daar zit ook mijn zorg, want nog wordt er veel te veel gedronken. Daar moeten we met z'n allen wat aan doen."

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Alphen en omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195

  1. Leefbaar vraagt debat aan: waarom kan een vanwege ontucht ontslagen leraar toch aan de slag?
    PREMIUM

    Leefbaar Rotterdam: waarom kon vanwege ontucht ontslagen leraar in Boskoop weer aan de slag?

    Als iedereen doet wat hij moet doen, kán een leraar die een zedenmisdrijf pleegt bijna niet aan de slag op een andere school. En toch gebeurde het recent in Rotterdam: een leraar die was ontslagen bij het Wellantcollege in Boskoop omdat hij ontucht had gepleegd met een leerlinge, werd aangenomen bij het Comenius College in Rotterdam. De man is veroordeeld tot een half jaar gevangenisstraf en een beroepsverbod van drie jaar.