Volledig scherm
Burgemeester Christiaan van der Kamp. © Martin Sharrott

Burgemeester Van der Kamp maakt na geruzie einde aan vergadering

Waarop moet op bezuinigd worden om toch tot een sluitende begroting te komen? Dat was het doel van de vergadering van de commissie Bestuur & Financiën gisteravond.

Op de agenda stond de zogenoemde keuzenotitie: bezuinigingsvoorstellen vanuit het college waaruit de raad een keuze moet maken. Tot een inhoudelijke discussie kwam het niet. Burgemeester Christiaan van der Kamp (foto) beëindigde de vergadering in een vroeg stadium.

Hij schorste na zo'n tien minuten nadat hij onenigheid kreeg met ChristenUnie-commissielid Robin Borg over het voorzitterschap. Van der Kamp onderbrak Borg tijdens zijn betoog en sommeerde hem af te ronden. Borg gaf hier geen gehoor aan waarop Van der Kamp de vergadering schorste.

Voorzitter

Borg kreeg na de schorsing van zo'n twintig minuten de gelegenheid zijn betoog kort voort te zetten. Borg had de schorsing echter gebruikt om de Gemeentewet te raadplegen en daarin een artikel opgezocht waarin staat dat een burgemeester geen voorzitter mag zijn van een commissievergadering.

Borg deelde zijn bevindingen en vroeg om een nieuwe voorzitter. VVD-raadslid Frank Rijkaart probeerde Borg nog over te halen zijn verhaal af te maken, maar Borg hield voet bij stuk, waarop Van der Kamp de vergadering beëindigde. De raad bleef verbouwereerd achter. Een nieuwe datum voor de vergadering is nog niet bekend. Mogelijk is die maandag.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Alphen en omstreken?
Schrijf je hier in!

Whatsapp WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195