Volledig scherm
Op de ligweide van zwembad De Kuil wordt het Beat Up-festival gehouden tijdens de Najaarsmarkt. © Bart Rietveld

Burgemeester zet extra beveiligers in tijdens Najaarsmarkt Bodegraven

UpdateBurgemeester van der Kamp zet vanavond en morgenavond extra beveiliging in tijdens de Najaarsmarkt. Reden daarvoor was de politiestaking die samen zou vallen met het evenement.

Het vandaag bereikte akkoord over de nieuwe politie-cao verandert echter niets aan de extra inzet, laat de gemeente weten. ,,De inzet blijft in principe gelijk. Vanmiddag is er een overleg tussen burgemeester en politie. Formeel moeten de bonden ook nog akkoord geven op het cao-voorstel."

,,Het gaat om zes extra beveiligers die aanwezig zijn bij het feest op het Raadhuisplein en het feest bij het zwembad. Ook twee BOA's van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk en twee extra BOA's uit Kaag en Braassem zijn preventief aanwezig", laat een woordvoerder van de gemeente weten. De politie is ook tijdens het evenement op en aan aanwezig met twee politiemensen en vijf aspiranten.

Veel publiek verwacht

Op het Raadhuisplein treden vanavond onder anderen dj's van Qmusic en Samantha Steenwijk op. Op de ligweide van zwembad De Kuil wordt het Beat Up-festival met onder andere dj Paul Elstak gehouden. Morgen treden op het plein onder meer Snollebollekes op en draait dj Mental Theo bij De Kuil. Beide feesten zijn gratis toegankelijk en er wordt veel publiek verwacht. Bij Beat Up geldt vol is vol voor de toegang.

Tussen de Rijnhof en de Kerkstraat ligt deze Najaarsmarkt tóch een pontonbrug, waardoor bezoekers aan de braderie een rondje door het dorp kunnen lopen. De voorzitter van de ECB gaf eerder aan dat de brug vanwege veiligheidsredenen er dit jaar niet zou zijn. Donderdagmiddag lag de tijdelijke brug er toch ineens. Een woordvoerder van de gemeente laat weten dat de brug donderdagmiddag door de provincie gecheckt en goedgekeurd is. ,,De brug is veilig."

Up-to-date blijven van het laatste nieuws uit Alphen en omgeving? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief.