De velden van onder meer ARC in Alphen. worden al gerenoveerd.
Volledig scherm
De velden van onder meer ARC in Alphen. worden al gerenoveerd. © Peter Franken

Buurtrestaurant open en alweer dicht vanwege corona

corona kort AlphenCorona beheerst het dagelijkse leven. Ook in de regio Alphen. AD Groene Hart brengt dagelijks kleine nieuwsberichten in de rubriek: Corona Kort.

Het Alphense buurtrestaurant Buurten&Zo was amper open of het moest alweer dicht vanwege corona. Vanaf donderdag 9 april bezorgt het voor vijf euro gezonde maaltijden. Die kun je ook doneren. Dat deden al 75 mensen.

Omdat de voetbalcompetities al zijn gestopt, is de gemeente Alphen reeds gestart met groot onderhoud aan de velden. Dit gebeurt anders in juni of juli.

Bij Klein Giethoorn in Hazerswoude-Dorp kun je nu niet het terras op, maar nog wel een roeiboot huren om door buurtschap Rietveld te varen. ,,Zo hebben we toch nog wat inkomsten en de boten liggen er toch”, zegt een medewerkster. Ze raadt aan eerst even te bellen of er nog boten beschikbaar zijn.

Bloemen

Bewoners van de Rigoletto- en Fideliohof in Alphen hebben een bosje bloemen gekregen van de bewonerscommissie en corporatie Woonforte. Veel mensen zijn nu verplicht thuis en hebben dus ook meer last van de renovatie die nu gaande is.

De 156 medewerkers van het Koudekerkse verzorgingshuis Rhijndael krijgen van bewoners (en hun families) een paasbrood, als bedankje voor de goede zorg in deze coronatijd.