Volledig scherm
Sander de Nie van tienercentrum Max in Alphen aan den Rijn. © Martin Sharrott Fotografie

Castellum of Parkvilla nieuw thuis voor Tienercentrum MAX

Tienercentrum MAX gaat in gesprek met Theater Castellum en Parkvilla met het doel om in één van de twee cultuurcentra intrek te nemen. 

Dat zegt voorzitter Sander de Nie, die de twee opties van de gemeente voorgeschoteld heeft gekregen. MAX is naarstig op zoek naar een nieuw onderkomen, omdat het huidige pand aan de Olympiaweg moet wijken voor nieuwbouw van het Ashram College. De gemeente heeft het huurcontract van MAX, dat eigenlijk tot 2025 zou lopen, en de negen andere organisaties opgezegd per 1 juli 2019. Maar nu er met de nieuwbouw van Ashram ontwikkelingen zijn is het juridisch in orde om na vier jaar een streep door het contract te zetten, zegt De Nie.

Onderhandelingen

In oktober gaat De Nie met Castellum en Parkvilla om de tafel. ,,Kunnen we daar verder, dan zijn we gered. We moeten kijken of onze activiteiten, die volume en opslagruimte met zich meebrengt, daar passen." 

Eerder liepen onderhandelingen om in het voormalige pand van Wiebel Biebel te trekken stuk. De Nie benadrukt dat MAX, als het zover komt, óók in Castellum of Parkvilla laagdrempelig moet blijven. ,,Bij onze feesten is de consumptieprijs voor een colaatje heel laag. Straks zijn de prijzen misschien verdubbeld. De kosten moeten natuurlijk niet dermate hoog zijn dat onze bezoekers het laten afweten."

Up-to-date blijven van het laatste nieuws uit Alphen en omgeving? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief.