Volledig scherm
\ © ANP XTRA

Celstraf en beroepsverbod voor docent Wellantcollege Boskoop na ontucht met 15-jarige leerlinge

De rechtbank in Den Haag heeft een 54-jarige voormalige leraar van het Wellantcollege in Boskoop veroordeeld voor ontucht met een 15-jarige leerlinge. De man, inwoner van Boskoop, heeft zes maanden celstraf - waarvan twee derde voorwaardelijk - een taakstraf van 150 uur en een beroepsverbod voor drie jaar gekregen.

De straf komt overeen met de eis van de officier van justitie van twee weken geleden. Ook moet de man het meisje een schadevergoeding betalen van 1500 euro. Verder mag hij geen vrijwilligerswerk doen met kinderen en mag hij geen contact hebben met het slachtoffer. . 

Omdat de man al een maand heeft vastgezeten, hoeft hij niet terug naar de gevangenis. Verder moet hij zich laten behandelen, maar daar is de ex-docent al mee begonnen.

Jeugd kapot

De ontucht had plaats tussen het najaar van 2017 en het voorjaar van 2018 op een locatie op de school. Het raam in het gebouw had de leraar laten afplakken. Hij zoende met de leerlinge, nam haar op schoot en betastte haar. Daarbij bevredigde hij zichzelf. Ook had hij het meisje seksspeeltjes, glijmiddel, parfum en andere cadeaus gegeven ter waarde van 3000 euro.

Tijdens de zitting legde de ex-docent de schuld grotendeels bij de leerlinge, die hem verleid zou hebben. Zijn advocaat noemde het gedrag van de Boskoper ongepast, meer sprak tegen dat het om ontucht ging.

Tijdens de zitting las de moeder van het slachtoffer een verklaring van haar dochter voor. Die eindige met de zin gericht aan de man: ,,Je hebt mijn jeugd letterlijk kapotgemaakt.’’

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Alphen en omstreken?
Schrijf je hier in!

Whatsapp WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195