Volledig scherm
Het terrein van TV Baambrugge ligt er na de steekpartij verlaten bij. © AD

Celstraf voor poging doodslag na ruzie bij tennisvereniging Baambrugge

De 22-jarige Mitchell de B. uit Vinkeveen is vandaag veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf, waarvan een jaar voorwaardelijk, voor een steekpartij bij tennisvereniging Baambrugge in de vroege ochtend van 14 juli. De Utrechtse rechtbank acht de man schuldig aan poging tot doodslag en mishandeling.

De B. en een 34-jarige man uit Wieringerwerf kregen het met elkaar aan de stok toen ze na het stappen met twee andere kompanen nog een feestje bouwden bij de tennisbaan. Een vervelende opmerking over de moeder van de Vinkevener zou de aanleiding zijn geweest. Op beelden van een bewakingscamera is te zien hoe de verdachte uiteindelijk iets uit zijn tas lijkt te pakken en daarmee de Wieringerwerver steekt, eerst in diens vinger en daarna in de oksel.

In het ziekenhuis bleek dat het slachtoffer een liter bloed had verloren. De afgelopen maanden heeft hij meerdere operaties moeten ondergaan, mede omdat de wond niet goed wilde helen. ,,Ik vind het heel heftig en het had nooit mogen gebeuren’’. betuigde De B. tijdens de rechtszaak spijt. ,,Zo reageer ik normaal nooit.” Hij kan zich weinig meer van het gebeuren herinneren. De man meldde zich twee dagen later zelf bij de politie omdat hij door letsel in zijn gezicht vermoedde bij een vechtpartij betrokken te zijn geweest.

Hogere straf

De rechtbank rekende het de Vinkevener zwaar aan dat hij het slachtoffer aan zijn lot had overgelaten. ,,Het is niet aan u te danken dat hij nog leeft”, aldus de rechter. Tegen de verdachte was 30 maanden celstraf, waarvan 10 maanden voorwaardelijk, geëist, maar vanwege de ernst van het feit kwam de rechtbank tot een hogere straf.

Als bijzondere voorwaarden moet De B. onder meer in behandeling gaan voor zijn alcohol- en cannabisgebruik. Ook zou hij moeten leren omgaan met emoties en moeten meewerken aan een begeleid wonen-traject. De Vinkevener moet bovendien van de rechtbank 14.000 euro schadevergoeding aan het slachtoffer betalen. De Wieringerwerver claimde 23.000 euro aan materiële en immateriële schadevergoeding.

Up-to-date blijven van het laatste nieuws uit Woerden en omgeving? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief.