Janny Man is blij dat haar koks gezond en wel weer thuis zijn.
Volledig scherm
Janny Man is blij dat haar koks gezond en wel weer thuis zijn. © De Mandarin

Chinese koks uit quarantaine en gezond en wel weer aan het werk in Nieuwkoop

Janny Man, van Chinees Specialiteiten Restaurant Mandarin in Nieuwkoop, is helemaal in haar nopjes. Haar koks blijken niet besmet te zijn met het coronavirus. ,,Dus hebben we ze naar Nieuwkoop gehaald en zijn ze weer aan de slag gegaan.’’

Uit voorzorg had ze ruim twee weken geleden twee van haar koks, die Chinees Nieuwjaar in China hadden gevierd, in quarantaine ondergebracht in een huis elders in het land. ,,Voor de zekerheid heb ik ze er nog wat langer laten zitten”, vertelt ze, ,,maar ze hoestten niet, hadden geen koorts en waren niet verkouden.” 

Positieve reacties

Janny zegt dat ze heel veel positieve reacties heeft gehad toen het bericht naar buiten kwam dat ze haar koks niet in het restaurant wilde hebben. ,,Ik prijs me gelukkig dat we in een dorp zitten. Mensen zijn hier erg loyaal. Dat is misschien anders in de grote steden. Daar wisten veel restaurants niet hoe ze ermee om moesten gaan. Toen ik ermee naar buiten ben gekomen, hebben veel restaurants ingezien dat je er ook positief mee om kunt gaan en durfden ze er ook ruchtbaarheid aan te geven."

Weer compleet

Ze is dolblij dat haar team weer compleet is. ,,Dim sum komt weer op het menu”, lacht ze. De eenhapsgerechtjes waren tijdelijk geschrapt, omdat ze te arbeidsintensief waren met minder mensen in de keuken. ,,En de koks hebben er ook zin in.”