Volledig scherm
Start van de finaleronde mannen rondje eilanden in Vinkeveen (archieffoto) © Marnix Schmidt

Code geel raakt mogelijk ook evenementen in Groene Hart

Het KNMI voorspelt een zomerse, maar bewolkte dag met temperaturen oplopend tot 24 graden in het westen van het land. Maar in de middag  komt er een fors aantal onweersbuien. Vanaf 13.00 uur heeft het KNMI daarom code geel afgegeven voor alle provincies. Voor evenementen in het Groene Hart is het reden om maatregelen te treffen of de activiteiten af te gelasten. 

Voorzorgsmaatregelen

Rondje Eilanden, de zwemloop mét festival Rondje Eilanden in Vinkeveen houdt het weer scherp in de gaten. Er zijn ook extra schuilplekken op een festivalterrein. Een besluit of het evenement kan  doorgaan valt kort voor aanvang, meldt de organisatie op Twitter.

Afgelasting

Een opschoonactie in Nieuwkoop gaat vandaag niet door. De schoonmakers zouden ook met bootjes en sup-bootjes de plassen opgaan. De organisatie durft het risico niet te nemen vanwege het mogelijke onweer dat is voorspeld.

Weer deze dag

Aan het begin van de dag waait er, vooral aan de kust, een krachtige tot vrij krachtige wind en is het bewolkt. Het wordt 22 tot 24 graden in het westen, afhankelijk van hoe vaak de zon zich laat zien, melden de weersdeskundigen van Weerplaza.

Het onweer gaat gepaard met stevige windstoten met snelheden tot 75 kilometer per uur. Aan het einde van de middag trekken de buien oostwaarts weg. De waarschuwing blijft in het merendeel van het land echter tot 21.00 uur van kracht.