Maarten van den Bergh is sinds het ongeluk afhankelijk van een rolstoel.
Volledig scherm
PREMIUM
Maarten van den Bergh is sinds het ongeluk afhankelijk van een rolstoel. © Marnella Verschoor

Collega’s voeren actie voor aangepast huis revaliderende Maarten (25)

Het leven van Maarten van den Bergh (25) veranderde vorig jaar compleet. Bij het afbreken van het huttenbouwterrein in Ter Aar viel hij van een ladder. Hij hield er een hoge dwarslaesie aan over. En een besef: ,,Ik word gewaardeerd om wie ik ben, niet om wat ik kan.”

 1. Directeur Evertshuis: ‘Het is pijnlijk hoe er over ons wordt gesproken. We zijn toe aan duidelijkheid’
  PREMIUM

  Directeur Evertshuis: ‘Het is pijnlijk hoe er over ons wordt gesproken. We zijn toe aan duidelijk­heid’

  Appartementen in het Evertshuis? Het gebouw verkopen? De politiek in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk ziet een andere invulling voor het cultureel centrum als één van de mogelijkheden om te bezuinigen. Evertshuis-directeur Ton van Rheenen vindt het pijnlijk hoe er over het centrum wordt gesproken. ,,De politiek praat vooral over het gebouw, maar we zijn een sociaal-culturele basisvoorziening.”
 2. Sigi (17): ‘Woerden is voor mij de perfecte balans tussen stad en natuur’
  PREMIUM
  groentje

  Sigi (17): 'Ik koop altijd veel te veel, zeker als ik me verveel of als ik stress heb'

  17-jarigen: ze staan op de springplank naar volwassenheid. Charlotte de Heij gaat voor deze rubriek in gesprek met zo’n ‘groentje’ uit het Groene Hart. Vandaag: Sigi Feijen uit Woerden, ze droomt van een sneakerkast voor haar schoenenverzameling en kijkt het liefst anime; Japanse animatie­films met gevechten. ,,Dat vinden sommige mensen heel nerdachtig en gek, maar ik kan er echt van genieten.