Het Evertshuis.
Volledig scherm
Het Evertshuis. © Martin Sharrott Fotografie

College voelt weinig voor appartementen in Evertshuis

De zolder van het Evertshuis een nieuwe bestemming geven en de bibliotheek verplaatsen naar de foyer, zodat er ruimte vrijkomt voor commerciële horeca. Als het aan het college ligt, zijn dat de beste opties voor een rendabeler en toekomstbestendig Evertshuis. Voor het realiseren van appartementen of kantoren voelt het college minder.

 1. The Voice-slachtoffers willen dat directie ITV aftreedt: ‘Ze zijn volledig in de steek gelaten’

  The Voi­ce-slachtof­fers willen dat directie ITV aftreedt: ‘Ze zijn volledig in de steek gelaten’

  De slachtoffers van The Voice of Holland willen dat het verantwoordelijke Nederlandse managementteam van producent ITV aftreedt na het woensdag verschenen rapport van het externe onderzoek naar de vermeende misstanden. Dat laat de Leidse slachtofferadvocaat Sébas Diekstra namens zijn cliënten weten aan het ANP. Advocatenkantoor Van Doorne concludeerde dat er meerdere gevallen van ‘ongepast gedrag’ hebben plaatsgevonden bij de talentenjacht, maar dat er niks met de meldingen bij leidinggevenden lijkt te zijn gedaan.
  Leiden
 2. Directeur Evertshuis: ‘Het is pijnlijk hoe er over ons wordt gesproken. We zijn toe aan duidelijkheid’
  PREMIUM

  Directeur Evertshuis: ‘Het is pijnlijk hoe er over ons wordt gesproken. We zijn toe aan duidelijk­heid’

  Appartementen in het Evertshuis? Het gebouw verkopen? De politiek in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk ziet een andere invulling voor het cultureel centrum als één van de mogelijkheden om te bezuinigen. Evertshuis-directeur Ton van Rheenen vindt het pijnlijk hoe er over het centrum wordt gesproken. ,,De politiek praat vooral over het gebouw, maar we zijn een sociaal-culturele basisvoorziening.”