SCH '44 viert een feestje tijdens een trainingskamp.
Volledig scherm
PREMIUM
SCH '44 viert een feestje tijdens een trainingskamp. © Marco Vos

Corona voorkomt kampioenschappen en degradaties: ‘Liever strijdend verliezen dan op deze manier winnen’

De coronacrisis raakt veel amateur­spor­ters in het hart. De een ziet een gedroomd kampioenschap plots­klaps in rook opgaan, terwijl de ander ineens degradatie ontloopt. ,,Veel liever hadden we het op sportieve wijze op het veld  beslist.”

Quote

Je hebt uiteinde­lijk nooit allemaal tevreden partijen

Nick Mansveld, Keeper SCH'44

Het hoge woord is eruit bij de KNVB: ook de competities van amateurvoetballers worden niet meer hervat. Voor andere sporten, zoals tafeltennis, handbal, korfbal en handbal was die beslissing reeds gemaakt. De huidige standen hebben zodoende geen gevolgen voor promoties en degradaties in het nieuwe seizoen.

Een van de opmerkelijkste voorbeelden van een amateursportteam in de regio dat zomaar een ‘zeker titelfeestje’ misloopt, is het eerste elftal van SCH’44 uit Harmelen. Ongeslagen en met maar liefst 11 punten voorsprong op de concurrentie in de zaterdag vierde klasse, leek er voor het elftal van keeper Nick Mansveld geen vuiltje aan de lucht. Tot de corona-crisis roet in het eten gooide.

,,Hartstikke zonde dat we niet promoveren, want we zijn een maatje te groot voor deze competitie. In veel wedstrijden hoefde ik amper reddingen te verrichten. Aan de andere kant realiseer ik me ook wel: wat er ook besloten zou worden, je hebt uiteindelijk nooit allemaal tevreden partijen.’’

Pluspunten
De 30-jarige Mansveld ziet ook pluspunten van het langere verblijf in de vierde klasse. ,,We hebben in ieder geval weer veel mooie wedstrijden tegen streekgenoten als SC Woerden, Linschoten Siveo uit Zegveld en Alphense Boys. Dat is ook niet verkeerd. We gaan komend seizoen dan maar knallen om deze uitgestelde promotie alsnog te realiseren.”