Volledig scherm
De 4-jarige Lotte bezoekt met haar oma de met sluiting bedreigde kinderboerderij in het Bospark, Alphen aan den Rijn. FOTO MARTIN SHARROTT © Martin Sharrott Fotografie

CU: kinderboerderij Bospark had zelf over sluiting moeten beslissen

Waarom is een verhoging van het subsidiebedrag van Stichting Alphense Kinderboerderijen (SAK) niet bespreekbaar, maar kan er wel geld worden vrijgemaakt voor de financiering van een hertenkamp in het Bospark? Dat vraagt ChristenUnie zich af. De partij eist opheldering over de voorgenomen sluiting van de kinderboerderij in het Bospark. 

Alphen kondigde eind maart aan de kinderboerderij te willen sluiten omdat SAK te weinig geld zou hebben om drie kinderboerderijen - naast Bospark ook Zegersloot en De Contactweide in Boskoop - open te houden.  Wel wilde het college het hertenkamp open houden en deze in eigen beheer gaan nemen. 

Het is sowieso raar dat de gemeente en niet SAK dit besluit heeft genomen, vindt CU. Die partij (twee zetels) bepleit verder om het bedrag dat de gemeente van plan was in het hertenkamp te steken, alsnog bovenop de subsidie aan SAK te leggen. Op die manier zou de dierenweide het hoofd wellicht toch boven water kunnen houden. 

Petitie

De sluiting is nog allerminst zeker. Kort nadat wethouder Leo Maat (dierenwelzijn, GroenLinks) het plan naar buiten bracht startte raadscommissielid Jan de Groot (RGL) met steun van mede-oppositiepartijen PvdA en SP een petitie op internet. Die is al ruim 1.900 keer ondertekend. De petitie moet tijdens de raadsvergadering van 22 mei worden aangeboden aan het college. De dinsdag erna wordt in een raadscommissie over het lot van de kinderboerderij gediscussieerd. ChristenUnie wil vóór die commissie een antwoord van b en w. 

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Alphen en omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195